Power Yoga

“Exploration is a wonderful way to open our eyes to the world, and to truly see that impossible is just a word.”

Iedere maandag van 09.00-10.10 uur, ontdekken we uw mogelijkheden!

Wat is Yoga?

Yoga is een concept geboren zoals alle concepten uit de menselijke verbeelding. Dit concept werd aan de mensheid geïntroduceerd door de inspanningen van vroege bewuste ontdekkingsreizigers die antwoorden zochten op de meest fundamentele vragen van het leven; Wie ben ik? Wat ben ik? Waarom ben ik?

Het begin van gedocumenteerde yogabeoefening werd meer dan 5000 jaar geleden ontwikkeld door de Indus-Sarasvati-beschaving in Noord-India. Het woord yoga werd voor het eerst genoemd in de oudste heilige teksten, de Rig Veda. De Veda's waren een verzameling teksten met liederen, mantra's en rituelen die door brahmanen, de Vedische priesters, werden gebruikt. Yoga werd langzaam verfijnd en ontwikkeld door de brahmanen en rishi's (mystieke zieners) die hun praktijken en overtuigingen documenteerden in de Upanishads, een enorm werk met meer dan 200 geschriften. De meest bekende van de yogageschriften is de Bhagavad-Gîtâ, gecomponeerd rond 500 v.G.T. De Upanishads haalden het idee van ritueel offer uit de Veda's en internaliseerden het, door het offer van het ego te onderwijzen door middel van zelfkennis, actie (karma yoga) en wijsheid (jnana yoga).

De geboorte van moderne yoga vond plaats een paar eeuwen nadat een oude geleerde of een groep geleerden (Patanjali) de beoefening van yoga organiseerde in een "acht ledematen pad" (Yoga Sutra's) met de stappen en stadia naar het verkrijgen van Samadhi of verlichting. Patanjali wordt vaak beschouwd als de vader van yoga en zijn Yoga-Sûtra's hebben nog steeds een sterke invloed op de meeste stijlen van moderne yoga.

Wat is Ashtanga Yoga (Power Yoga)?

Achter de Yoga zit een oeroude filosofie en een spirituele levensstijl. Het woord Ashtanga betekend ‘ACHT’ en daarmee wordt het ‘Achtvoudige Pad’ van de Yoga bedoeld. Deze bestaat uit acht onderdelen die samen het geheel van Yoga vormen.

De houdingen, oftewel de Asanas, is één onderdeel die wij gaan beoefenen. De Power Yoga is de Yoga waarbij je fysiek het meest actief bent. Na de inspanning volgt ontspanning met als effect rust in je hoofd.

 Mijn motto:

 Yoga leert ons te genezen wat we niet hoeven te verdragen en te verdragen wat we niet kunnen genezen

                                                                                   - BKS Iyengar -